Rund um Essen und Trinken
Treffer: 765 von 765 Einträgen |
1 2345›» |
Ein Achtel(e) Wein, 125 ml Wein
.. gibt es jetzt in vielen Wirtschaften, wenn jemand ein Viertele zu viel ist.
Meiner Frau ist oft ein Viertele zu viel, stattdessen nimmt sie lieber drei Achtele.
Eine sehr dünnflüssige Suppe
A Bärle Soidawirschd kheerad oifach zu Lensa ond Schbäddzla.
Eine ungenießbare Flüssigkeit (Brühe)
Dia Subb isch a bees Briahle, dia kosch fei selbr fressa!
A Fläschle Roda isch guad, abbr I mog liabr zwoi Fläschla Weißa.
Ein frisch gezapftes Bier
Annale, ko e a frischs Glas Pils griaga?
Ein ganzes halbes Ei (schwäb. Sparsamkeit)
En den Kuacha hanne a ganz halbs Oi neiglebbarad.
Eine kräftige Fleischbrühe
Aus amma guada Briahle kosch faschd jede Subb zaubera.
Ein kleiner Topf, Nachttopf
Gloine Kendr seddzd mr gern aufs Häfale, damidd se's Gschäfdle lernad.
Luidschi, machsch mr no a Ladde!
Ein Brot ohne jeglichen Aufstrich
A leers Brod ko abbr au saumäßig guad schmegga, wenns grad frisch aus'am Ofa kommd ond so richdig schee rösch isch!
Fir Oir em Glas muass mr d'Oir scheela.
© 2025 schwaebisch-schwaetza.de | Peter-Michael Mangold